Spoelen

De meeste automobilisten vinden het belangrijk om op tijd onderhoud aan de auto te doen zoals distributie, filters of motorolie te verversen. Belangrijk is ook dat er onderhoud gepleegd wordt aan de automatische versnellingsbak. Spoelen van een automatische versnellingsbak is daar een belangrijk onderdeel van.

Een automatische versnellingsbak zit vol met bewegende delen. Al die onderdelen zorgen ervoor dat de olie vervuild raakt. Het is dan ook heel belangrijk dat de versnellingsbak regelmatig ververst wordt. Om alle olie te verversen kan dit alleen met een speciaal hiervoor ontworpen machine die de bak spoelt.

Revisie

Bij het reviseren wordt uw versnellingsbak totaal gedemonteerd en grondig gereinigd. Wij controleren alle onderdelen en vervangen de onderdelen die daar aan toe zijn.U kunt hierbij denken aan frictieplaten, seals, keerringen en lagers. Nadat deze nieuwe delen zijn gemonteerd wordt de versnellingsbak getest. Zo bent u er zeker van dat de versnellingsbak weer naar behoren functioneert!

Reparatie

Een complete revisie is niet altijd nodig. Soms is er een klein technisch of elektronisch probleem. Versnellingsbak reparatie is in veel gevallen een goed en goedkoper alternatief.

Door de kennis en ervaring kan er snel een diagnose gesteld kan worden. Er wordt gericht naar een oplossing gezocht en alleen de benodigde onderdelen worden vervangen of gerepareerd.